kap9

KAPITEL 7 Overordnede mål for virksomheden

KAPITEL 7 Overordnede mål for virksomheden

Der er rigtig mange, der finder det motiverende at have et overordnet mål eller en mission for virksomhedens samlede hele. Det giver da også vældig god mening. Det kan for eksempel være, at du sælger genbrugsmøbler og i højere grad vil have folk til at tænke socialt ansvar. Det handler selvfølgelig i allerhøjeste grad om, hvordan din virksomhed skal tjene penge og vækste.

Når du beskriver det overordnede mål for din virksomhed, kan du undervejs se det som din ledestjerne. Følg den. Søg den. Har du en klar plan for, hvad du vil opnå, vil det blive mere klart, hvordan du kan opnå det. Vil du for eksempel sørge for, at mindst hver anden husstand køber genbrugsmøbler i stedet for nye? Det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre, men hvis du tror nok på din webshop, der sælger genbrugsmøbler, er chancerne for, at du når dit mål, så meget større. Det er din ledestjerne og dit mål, der skal give dig styrken og lysten til at drive dit projekt til den succes, som det virkelig kan blive, hvis du gør, hvad der kræves.

Gør det målbart

At følge en ledestjerne er meget store og uhåndgribelige tanker, men ikke mindst et vigtigt mindset at have for øje. For at tage det hele ned på jorden og gøre det håndgribeligt skal du opsætte nogle målbare mål. Det kan for eksempel være, at du ønsker at have x antal faste kunder i folden, som månedligt betaler en abonnementspris. En tilstrækkelige kundemasse, der kan sikre din videre eksistens. Tænker du større og mere ambitiøst, kan det være, at du ønsker et overskud på mindst 20% efter de første tre år.

Når du sætter dig nogle mål, ved du, hvilken vej du skal. Derfor er det vigtigt at få gjort fra start, så du kan vækste og skabe en fornuftig og sund forretning. En forretningsplan skal ikke ses som et nødvendigt onde. En forretningsplan er til for at hjælpe dig godt på vej. På vej mod succes.

https://guru.dandomain.dk/wp-content/uploads/2017/01/Forrretningsplan_pdf.pdf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *