KAPITEL 4 GIMP

Jeg anbefaler, at man lærer at bruge GIMP, når man først har fået godt styr på Canva og Pixlr, da det ellers godt kan virke tungt. Men hvis man ønsker forbedre sig og arbejde i nogle lidt mere avancerede programmer, som stadig skal være gratis, er GIMP et godt alternativ til Photoshop.

Før jeg lærte at bruge Photoshop, arbejdede jeg i GIMP, som står for “GNU Image Manipulation Program”. Tit bliver GIMP refereret til som “lillebroren” til Photoshop, da programmet er gratis og har nogenlunde samme funktioner som Photoshop – selve interfacet minder også lidt om Photoshop.

Gennem de seneste par år har programmet forbedret sig gevaldigt, og det er blevet mere brugervenligt at anvende, så det nu henvender sig til flere. Førhen kunne det godt være ret tungt at arbejde i, og jeg oplevede selv et par fejl i deres user interface.

I dag er GIMP blevet mere populært og er en alternativ open-source konkurrent til Adobe Photoshop. Der findes også flere tredjeparts plugins, som man kan tilføje til GIMP for at øge sin produktivitet. Med GIMP er det muligt at gå mere i dybden og finpudse de helt små detaljer. Programmet kan minde lidt om Pixlr, men har blot mange flere funktioner.

gimp.org

https://guru.dandomain.dk/wp-content/uploads/2017/06/nemme-grafiker.pdf